Deilig delfiakake i «Inge Anda Julespesial»

Vi lager delfiakake og risboller i første episode av «Inge Anda Julespesial» 2017. Neste episode kommer neste torsdag. 

Her følger oppskriften på Inge Anda sin deilige delfiakake og herlige risboller:

Delfiakake
250 gr mørk sjokolade
1 dl vann 
2 ss pulverkaffe
2 egg
2 ss sukker
250 gr (1 pk delfiafett)
Per kjeks og div pynt.

Fremgangsmåte:
Smelt fett. I en annen gryte smeltes sjokolade, vann og pulverkaffe. Det må ikke være for varmt. 
Pisk eggedosis. Vend inn sjokoladeblandingen i eggedosis. Deretter har litt og litt smelta delfiafett i. Legges lagvis med kjeks og pynt.

Husk plast i forma.

Risboller
1 egg
3 ss sukker
3 ss sterk kaffe
125 gr sjokolade
200 gr delfiafett
1 pk ”nøtter” (risnøtter eller havrenøtter)

Fremgangsmåte:


Pisk eggedosis av sukker og egg.
Smelt kaffe og sjokolade i vannbad. Smelt delfiafett i en gryte på svak varme.
Bland sjokoladeblandingen inn i eggedosis, spe med delfiafett. (pass på at det ikke er for varmt)
Ha i nøtter til passe konsistens. (jeg liker havrenøtter, da sjokoladeblandingen trekker bedre inn i nøttene) Ha i porsjonsformer.

Dato
27. november 2017
Lengde
21:43

Kommentarer

(logout)