Multemousse i julekake

Vi lager deilig julemat med kokk Inge Anda i tre epiosder frem mot jul. I første del lager han en smakfull og søt julekake av multemousse og kahlua-gele! Se fremgangsmåte i videoen. Oppskriften følger under:

MULTEMOUSSEKAKE MED KAHLUAGELE OG NØTTEBUNN.

Mousse:
2-3 dl multepurè
3 pl gelatin.

2 hviter
75 gr sukker

3 dl fløte

Nøttebunn:
2 dl eggehviter
2 dl sukker
250 gr nøtter/mandler

Gele:
Ca 2 dl vann
75 gr sukker
Kahlua
5 pl gelatin.
Hakket hvit sjokolade og/eller hakket pistasje

Fremgangsmåte:
Gele:
Legg gelatin i bløt i kaldt vann. 
Bland alt det andre og gi et forsiktig oppkok. Ha i gelatin og avkjøl. 
Når det er så kaldt at hvit sjokolade ikke smelter, kan den helles over eller has i former.

Mousse:
Kjør multer (+1 dl vann) med stavmikser ca 2-3 min. Gni gjennom en melsikt. Da har du multepure.
Legg gelatin i kaldt vann. Smeltes med 1/3 av multepureen.
1. Pisk fløte og sett kaldt
2. Pisk eggehviter og sukker til marengs. 
3. Bland inn multepurè i marengsmasse. 
4. Tilsett fløte og purè som inneholder gelatin.

Nøttebunn:
Pisk eggehviter og sukker til stiv marengs. Ha i hakka mandler/nøtter. Stryk ut på et smurt bakepapir og stek i 7-8 min på 200 grader. Avkjøl.




Dato
5. desember 2016
Lengde
15:36