Pannestekt torsk med soyasmør

I andre del av årets julespesial med Inge Anda lager vi pannestekt torsk med søtpotetpuré, asparges og soyasmør. En lett og smakfull rett, som skilles seg litt ut fra julens ellers så fete smaker. Oppskrift her:

Pannestekt torsk servert med søtpotetpuré og soyasmørsaus

100 -150 gr fisk pr pers
½ dl salt + 4,5 dl kaldt vann

Østersopp

Spinat

 

Søt potetpuré:

500 gr søt potet

1-2 dl fløte

Ca 50 gr smør

 

Soyasmørsaus:

3 ss soya

200 gr usalta smør

2 ss sjalottløk

2 fedd hvitløk

1 ss ingefær

2 ss hakkede valnøtter

 

Fremgangsmåte:

Soyasmørsaus.

Bland alle ingredienser og gi et oppkok.

 

Fisk:

Fileter fisk og porsjoner, la ligge i saltlake i ti min. Skyll og tørk godt. Brun i panne med skinnsiden ned først. Stek i ovn på 200 grader til ferdig (se video for hvordan Inge kjenner at fisken er ferdig)

 

Søt potetpuré:

Kok poteter møre, ha av kokevannet. Kjør med stavmikser og ha i fløte og smør til passe konsistens. Smak til med salt og pepper. 

Dato
27. november 2017
Lengde
19:07

Kommentarer

(logout)