Ribbe med orientalske smaker

Inge Anda tar ribbå til helt nye høyder! Krydret med orientalske smaker og glasert, for å gi julemiddagen det lille ekstra. Se fremgangsmåten her.

3 kg tynnribbe
Salt og pepper
1 ss Chilipulver
2-3 ts Cumin
vann/kraft
5 fedd hvitløk

GLASSERING
1 dl soyasaus
3 ss honning
1 ss fersk ingefær

SAUS:
Stekesjyen reduseres

ROSENKÅL MED BACON
500 gr fersk rosenkål
200 gram bacon
2-3 ss sitronsaft 
Smør 
Salt og pepper.

FREMGANGSMÅTE:
Forvarm ovnen til 180 grader. Skjær ruter i svoren. Det er ikke farlig om du skjærer ned i kjøttet, men prøv å unngå det. 
Ha ribbestykket i en langpanne med vann som dekker omtrent opp til halvparten av kjøttet. Legg hvitløkfeddene i vannet. Legg ribba med svorsiden ned og la den steke i én time.


Snu ribba slik at svoren kommer opp. Kvern over rikelig med pepper. Stek videre i én time og 15 minutter. 


Bland sammen soyasaus, ingefær og honning. Pensle dette over ribba og på sidene. 


Stek i omtrent 15 minutter til, men pass på og sjekk underveis fordi honningen fort kan svi seg. Det beste er å skjære den i biter da får en på mer glassering.
La ribba hvile i minst 15 minutter før du skjærer opp i stykker og serverer. 


Ribbesjy: Ha skyen fra panna opp i en kjele. Ha opp i et par spiseskjeer med soyasaus. Kok inn til ønsket konsistens. Klart for servering. Ha i saus fra glasseringen



Dato
6. desember 2016
Lengde
19:36