Episode 1 - Barselkvinnen

Serien #yummymummy vant lørdag Journalistprisen for Sør-Rogaland i kategorien «Årets reportasje». Serien er laget av Veronica Simonè Fjeld og Ivan Bråten. Her er juryens begrunnelse: 

«Juryen bemerker at Serien #yummymummy griper rett inn i en pågående debatt. Hva er drømmekroppen? Hvordan skal mødre oppnå fotballfrues flate mage dagen etter fødselen og i tillegg få flest mulig likes for det?

Dette er en reportasjeserie med en klar undertekst og agenda. Men den er ikke minst en sjarmbombe - personlig, humørfylt, pinlig, rørende, men aldri lettvint. Journalisten har overskudd og vilje til å bruke seg sjøl i en av livets mest sårbare situasjoner. Hun viser den (nesten) nakne sannhet om sin egen kvinnekropp bare noen timer etter at den har født en nydelig jente.

Hun fører den videre inn i beinhard trening og i møte med fagfolk, med unge og eldre kvinners ulike erfaringer, før hun til slutt ender opp i sofaen med et svar med to streker under.

Før det svaret kommer, har vi blitt med på en reise som er et forfriskende og frekt oppgjør både med mammabloggere og kroppspress fortalt på en helt særegen måte.»


Her kan du se første episode!

Episode 1: Hva skjer når en nybakt mamma kaster seg inn i en voksende trend og forsøker å bli en såkalt #yummymummy? I første episode av dokumentarserien får du et pinlig ærlig møte med barselkvinnen. 
Sesong
1
Episode
1
Program
#yummymummy
Dato
18. mai 2015
Lengde
16:17